Més de 300 ciclistes reivindiquen camins, vies verdes i carrils bici a la VI Bicicletada pel Vallès organitzada per les CAV

130630 CAV bicicletada Sabadell

Aquest diumenge 30 de juny ha tingut lloc la VI Bicicletada pel Vallès, organitzada per les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV, per tal de reivindicar els camins, les vies verdes i els carrils bici a la nostre comarca.

130630 CAV bicicletada SabadellMés de 300 ciclistes de totes les edats han anat sortint de diferents municipis, per anar-se trobant al llarg del riu Ripoll, en un recorregut que ha anat seguint fins arribar a Castellar del Vallès, punt d’arribada on s’ha servit esmorzar popular a tots els participants i se’ls ha lliurat un petit record de la jornada.

Ciclistes vinguts de Rubí, Cerdanyola, Ripollet, Badia, Barberà, Sabadell, Santa Perpètua i Sant Cugat, han pedalat per reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, eficient, saludable, ràpid i segur. Des de les CAV sempre hem apostat per la bicicleta com una alternativa real i vàlida de mitjà de transport privats, i una eina perfectament complementària de la xarxa de transport públic.

Però per a que la bicicleta rebi l’impuls definitiu que estengui la seva utilització, cal realitzar polítiques decidides i una bona planificació del territori, les infraestructures i els mitjans de transport públics, per tal d’aconseguir una bona xarxa de camins, vies verdes i carrils bici que permetin el seu ús de forma segura i eficient.

És amb aquest objectiu que es realitza cada any la bicicletada pel Vallès, per denunciar el mal estat i la falta de connectivitat dels camins, carrils i vies entre els municipis de la nostra comarca, però també per reclamar als òrgans competents que apostin d’una vegada per totes per la bicicleta com un veritable mitjà de transport, i no només com una opció d’oci o esport.