L’Entesa per Sabadell reclama que es doni veu a Can Puiggener en l’elaboració i aplicació del Pla integral

130621 Grup Municipal

L’Entesa ha presentat un document de propostes per al barri

L’Entesa per Sabadell reclama que el Pla integral de Can Puiggener sigui un veritable pla d’intervenció comunitària que doni veu al barri, tant en la seva elaboració com en la seva aplicació.

130621 Grup MunicipalL’Entesa considera que un pla dissenyat des dels despatxos està destinat al fracàs i que cal generar equips estables i interdisciplinars de professionals que coneguin la realitat i treballin al barri en contacte amb les entitats i els veïns i veïnes, com ara mestres, treballadors socials, educadors, mediadors comunitaris, tècnics en habitatge, etc.

L’Entesa per Sabadell va trametre a l’alcalde a finals de maig un document de consideracions i propostes, que també ha donat a conèixer a l’Associació de Veïns de Can Puiggener, que va més enllà d’una mera coordinació de serveis i apunta la necessitat de definir accions immediates i d’altres a mig termini, que és imprescindible que vagin acompanyades de recursos personals.

Recordem també que el passat mes de desembre de 2012, l’Entesa ja va presentar una moció per elaborar un Pla d’intervenció comunitària als barris, que finalment va ser aprovada al març, però no s’ha vist reflectida en els pressupostos 2013. Amb la bateria de propostes presentada al mes de maig, defensen que cal creure’s el Pla integral i elaborar-lo de manera comunitària amb les parts directament implicades, perquè altrament només quedarà en una declaració més de bones intencions que pot generar algun titular i moltes expectatives, però no tindrà cap efectivitat.