L’Entesa per Sabadell demana que s’informi a la ciutadania de la possibilitat de celebrar cerimònies de traspàs laiques

Els Serveis Funeraris de Sabadell ofereixen la possibilitat d’organitzar cerimònies laiques als ciutadans i ciutadanes que vulguin acomiadar un familiar difunt amb un ritual sense cap contingut religiós amb tota la dignitat que es mereixen aquest actes.

Aquest servei, que s’ofereix des de l’any 2006, va ser fruit d’una proposta de l’Entesa per Sabadell aprovada per unanimitat pel Ple municipal, amb l’objectiu de normalitzar un servei que per motius històrics no s’ofertava, amb la finalitat de què tothom pugui triar el model de cerimònia més adequat a les seves creences. Fins aleshores, les persones no creients havien d’organitzar-les pel seu compte, sense cap tipus d’orientació, en un moment crític per a la família.

Tanmateix, malgrat fa quatre anys de la implantació del servei, no es fa la difusió suficient d’aquesta modalitat de cerimònia, i, per tant, no es facilita prou que la ciutadania ho conegui. Per exemple, no s’informa en els tríptics sobre els serveis funeraris, ni a la pàgina web de l’empresa concessionària del servei municipal.

És per aquest motiu que l’Entesa per Sabadell s’ha adreçat al govern municipal perquè insti a l’empresa concessionària a fer la màxima difusió del servei de cerimònies laiques en els mateixos canals en què s’ofereix la resta d’informació.