Museu Tèxtil

L’any 1998 el ple municipal de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar per unanimitat la creació del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera (MITL) i en va ratificar el projecte museològic. Aquest museu s’havia d’ubicar en diferents espais de la ciutat, que l’Ajuntament va adquirir amb aquesta finalitat.

Pissit Malauradament, des de l’arribada del PSC al govern municipal, no s’ha fet res per consolidar aquest projecte i alguns dels edificis previstos s’han destinat a altres finalitats. El projecte del govern de Manuel Bustos de convertir el que havia de ser seu principal, el Vapor Pissit, en un teatre, ha activat un moviment ciutadà per reivindicar el Museu Tèxtil.20

09

2010

Carta oberta al Sr. Lluís Monge

Isidre Soler Clarena - Regidor portaveu del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell

Articles d’opinió

Benvolgut Sr Lluís Monge, tinent d’alcalde i regidor de cultura de la nostra ciutat. He llegit atentament les seves declaracions sobre el Vapor Pissit i li haig de ser sincer: ha aconseguit (...)

top

9

09

2010

L’Entesa per Sabadell responsabilitza el govern municipal i el PSC d’impedir la protecció del Vapor Pissit

Notes de premsa

El passat dia 7, en el debat sobre la moció d’Entesa per Sabadell al ple municipal, que proposava la protecció del conjunt del Vapor Pissit, es va escenificar novament el més absolut menyspreu que el (...)

top

7

09

2010

Presentació de la Moció d’ES a favor d’augmentar la protecció del Vapor Pissit

Intervenció d’Isidre Soler en el ple municipal del 7 de setembre de 2010

Intervencions al ple

Portem a la consideració del ple la proposta d’ampliar la protecció del Vapor Pissit. El Vapor Pissit és un dels conjunts industrials més interessants que tenim a la ciutat. Per la seva antiguitat, (...)

top

4

09

2010

L’Entesa per Sabadell proposarà en el ple municipal que es garanteixi la protecció del conjunt del Vapor Pissit

Notes de premsa

El Vapor Pissit va ser la primera gran fàbrica de Sabadell. Fou construït el 1843 i conserva encara l’estructura original característica d’aquest tipus de conjunt fabril, format pel pati de drapaires (...)

top

29

04

2010

El debat sobre el Museu Tèxtil organitzat per l’Entesa per Sabadell esdevé un acte de reivindicació del Vapor Pissit

Notes de premsa

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dimarts 27 d’abril un debat públic amb el títol Volem el futur Museu Tèxtil al Vapor Pissit, en el marc de la campanya per reivindicar que aquest històric (...)

top

27

04

2010

Volem el futur Museu Tèxtil al Vapor Pissit

Els debats de l’Entesa

Agenda

Intervindran: JORDI CALVET, historiador i professor d’Història de la UOC JORDI MARMIÑÀ, teòric tèxtil i membre de la Comissió de Teòrics Tèxtils Modera VIRGINIA DOMÍNGUEZ, regidora del Grup Municipal (...)

top

26

04

2010

L’Entesa per Sabadell organitza un debat sobre el Museu Tèxtil per defensar que s’instal·li al Vapor Pissit

Notes de premsa

L’Entesa per Sabadell ha organitzat pel proper dimarts 27 d’abril un debat públic amb el títol Volem el futur Museu Tèxtil al Vapor Pissit, en el marc de la campanya per reivindicar que aquest (...)

top

9

04

2010

L’Entesa per Sabadell celebra que l’OAMA recuperi el seu paper central en el procés de debat i definició del nou projecte del Museu Tèxtil

Notes de premsa

L’Entesa per Sabadell valora molt positivament el fet que el Consell Rector de l’Organisme Autònom Local de Museus i Arxiu Històric de Sabadell (OAMA) recuperi el seu paper central en el procés de (...)

top

6

04

2010

Presentació de la moció de l’Entesa per tal que el nou projecte del Museu Tèxtil es defineixi en el marc de l’OAMA

Intervenció d’Isidre Soler en el ple municipal del 6 d’abril de 2010

Intervencions al ple

Aquesta moció que portem al ple podria semblar gairebé una obvietat: que un organisme municipal sigui l’encarregat de vetllar per un projecte municipal. Efectivament, el Museu Tèxtil és un museu (...)

top

6

04

2010

Proposició a favor de l’OAMA com organisme on definir el MTIL

Aprovada per unanimitat

Mocions al ple

Isidre Soler Clarena, Portaveu del Grup municipal d’Entesa per Sabadell EXPOSA QUE: El Museu de la Indústria Tèxtil Llanera de Sabadell és un museu municipal que forma part del Pla de Museus de (...)

top
1 | 2 | 3 |>

Arxius 2010

  • Suivre la vie du site